Proč cvičení jógy pomáhá zbavit se stresu

Vězte, že když začnete s jógou a meditací, nezmizí vám stres ze života úplně.

Vězte, že když začnete s jógou a meditací, nezmizí vám stres ze života úplně. Fyzická aktivita je dobrá na uvolnění stresu, ale jóga je trochu jiná. Kombinuje fyzickou zdatnost, vytrvalost a flexibilitu s důrazem na respekt k sobě samým a uvědomění přítomného okamžiku.

Jóga nás vrací zpět k našemu tělu, pocitům a přítomnému okamžiku, což je skvělé pro vyrovnání těla a mysli. Trénuje náš systém reakce na stres a výzkumy ukazují, že pravidelná jóga snižuje hladinu stresového hormonu, což nám pomáhá lépe zvládat stres a úzkost. Všichni známe pocit úzkosti. Je to reakce na moderní život a stresové situace, která se projevuje nepříjemnými myšlenkami nebo obavami o budoucnost. Jak může jóga pomoci s úzkostí, stresem a panikou?

Jóga uvolňuje napětí v těle a podporuje relaxaci. Během stresu se naše tělo stahuje, a jóga nám pomáhá uvolnit fyzické napětí, což snižuje úzkost.

Jóga nám pomáhá regulovat dech. Když jsme nervózní, naše dýchání je mělké nebo zadržované. Cvičení jógy nám pomáhá uklidnit nervový systém prostřednictvím vědomého dýchání.

Cvičením jógy ukazujeme, že si na sebe vážíme, což je pro naši psychiku velmi důležité. I když jsme vytížení, najít si čas na jógu je signál, že jsme si důležití a že se o sebe staráme.

Jóga podporuje sebe přijetí. Učí nás přijmout, kde jsme právě teď, a to nám pomáhá překonat naše limity a dosáhnout pokroku. Takže pokud chcete zmírnit stres a úzkost, jóga je skvělým nástrojem pro vaši duševní a fyzickou pohodu!